Republički sekretarijat za raseljena lica

Štrbac : U januaru iduće godine završetak zgrade u Trebinju

  • 14.02.2019. 14:13

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac očekuje da će radovi na izgradnji zgrade u Trebinju, u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem javnih stambenih rješenja (CEB dva), biti završeni do januara naredne godine, kao što je i predviđeno.

Štrbac je tokom posjete ovom gradilištu u Trebinju rekao da se radovi na objektu odvijaju planiranom dinamikom, navodi se u saopštenju Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. 

On je podsjetio da se zgrada sa 48 stambenih jedinica u Trebinju CEB dva, a vrijednost radova je 2,5 miliona KM. 

"Grad Trebinje je dao veliku podršku u realizaciji ovog projekta, kroz obezbjeđenje zemljišta, infrastrukture i dokumentacije", istakao je Štrbac. 

U okviru Projekta CEB dva, osim pomenute zgrade, u toku je i sanacija Doma penzionera, a vrijednost radova iznosi više od 1,3 miliona KM, navodi se u saopštenju. 

Nakon posjete ovom gradilištu, Štrbac je sa direktorom Doma penzionera Rajkom Ćapinom obišao radove na sanaciji Doma, nakon čega su sa korisnicima razgovarali o stambenim uslovima u Domu. 

Ćapin je izrazio zadovoljstvo što je ova ustanova uključena u Projekat. 

"Uslovi u Domu penzionera su na zadovoljavajućem nivou kada se govori o redovnom održavanju, higijeni i drugim uslugama, ali nismo bili u mogućnosti da realizujemo velike sanacione radove, koji su zbog dotrajalosti objekta, bili preko potrebni", naglasio je Ćapin. 

On je izrazio zahvalnost što je Dom uvršten u ovaj projekat i što će njegovi korisnici dobiti mnogo bolje i savremenije stambene uslove.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм