Banjaluka

Studentima Medicinskog fakulteta uručene diplome

  • Извор: АТВ
  • 15.11.2022. 19:22

U službu humanosti stavlja se i Duška Regoda. Ljubav, trud i rad uložen u svaki dan proveden nad knjigom urodio je plodom. Duška je danas ponosno ponijela i titulu studenta generacije.

"Želja mi je da se u budućnosti bavim kardiologijom nadam se da ću dobiti zaposlenje na UKC-u Republike Srpske te da ću na taj način doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema kod nas", kaže Duška Regoda, student generacije na Medicinskom fakultetu. 

Veliki dan i za Tatjanu. Nije bilo lako ali uz dobru organizaciju rezultat nije izostao.

"Potrebno je dosta odricanja da se završi Medicinski fakultet jer je jedan od težih to mogu onako da kažem a da nije subjektivno. Evo ja sam u prve dvije godine bila u sekciji prve pomoći, instruktor putovala sam, radila sam tako da mislim da nije teško kada se nešto voli i kada je dobra organizacija u pitanju može se sve stići", kaže Tatjana Sladojević, diplomirani fizioterapeut na Medicinskom fakultetu.

Ponosni i na fakultetu. I ove godine mogu se pohvaliti brojnim uspjesima. Kažu da će zdravstveni sistem, sa novim podmlatkom, dobiti na kvalitetu.

"Radujemo se što dobijamo značajan podmladak i novu energiju među budućim zdravstvenim radnicima koji će siguran sam oni najbolji naći sebi zaposlenje, neki su već naši zaposlenje a neke smo zadržali i na fakultetu da nam ostanu nastavna baza, što nas posebno raduje", kaže Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Broj studenata na Medicinskom fakulteta iz godine u godinu raste.

"I uporedili smo u odnosu na 2017. i 2022. broj redovnih studenata koji studiraju na prvom ciklusu studija je veći za 1.000 i nešto studenata što je za svaku pohvalu", kaže Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Na medicisnkom fakultetu od ove godine mogu se pohvaliti i programom na engleskom jeziku. Očekuju studente iz Turske, Bangladeša i Indije.