Pozivaju nadležne organe

Studentske organizacije traže da se ispitaju optužbe protiv Luke Kecmana

  • 01.10.2019. 13:10

Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Unija studenata Republike Srpske pozivaju nadležne organe da se što prije pokrenu aktivnosti kako bi se ispitali navodi studenata Akademije umjetnosti o nepravilnostima u radu profesora Luke Kecmana.

"Ukoliko postoje elementi krivice, stav studenata je da takav čovjek ne samo da ne treba da se nalazi na čelu Univerziteta, već i da nadležne institucije treba adekvatno da reaguju. S obzirom na to da novonastala situacija ozbiljno šteti ugledu banjalučkog Univerziteta, i to u periodu kad se ulaže ogroman napor po pitanju reakreditacije, izmjeni upisne politike i privlačenja studenata na naš Univerzitet, kao i reformi visokog obrazovanja i donošenja novog zakona o visokom obrazovanju, Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci i Unija studenata Republike Srpske zahtjeva što bržu reakciju Univerziteta", navode iz Studentskog parlamenta i Unije studenata.

Takođe pozivaju studente da se u slučaju bilo kakvih problema na fakultetu oba javna Univerziteta, obrate Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjoj Luci, Studentskom parlamentu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske kao tijelima koji zastupaju njihove interese.

Profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci Luka Kecman počinio je brojne propuste u svom radu, od lažnog predstavljanja, falsifikovanja potpisa, pa sve do ozbiljnih prijetnji studentima i profesorima.

Ovo tvrde studenti Akademije koji su se obratili redakciji Srpskainfo i progovorili o problemima koje, kako kažu, godinama imaju s Kecmanom.

Nakon Nenada Suzića, koji je završio u pritvoru zbog pedofilije, sad su studenti iznijeli neke nimalo prijatne detalje iz karijere profesora Luke Kecmana.