Субота

Стиже нам топла јесен

  • Извор: СРНА
  • 20.09.2023. 11:54

За становнике сјеверне Земљине полулопте јесен ће почети у суботу, 23. септембра, у 8:50 часова.

Јесен ће трајати до 22. децембра до 4.27 часова, када почиње зима.

У суботу ујутру Сунце ће бити у равни Земљиног екватора, односно прелази са сјеверне на јужну небеску полулопту, тако да у исто вријеме за становнике јужне Земљине полулопте почиње прољеће.

На дан почетка јесени Сунце ће у Бањалуци изаћи у 6.39 часова, а заћи у 18.48 часова, што значи да ће обданица да траје 12.09 часова, а ноћ 11.51 час. Обданица и ноћ ће бити исте дужине у уторак, 26. септембра.

Јесен на сјеверну Земљину полулопту долази 266. дана 2023. године у 38. недјељи и у том тренутку проћи ће 72,88 одсто ове године.

Метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Милица Ђорђевић рекла је Срни да, за сада, још нема наговјештаја праве кишне, тмурне јесени, него ће у наредних мјесец дана бити топлије од просјека.

Она је истакла да временска прогноза за сада наговјештава да ће први дан јесени бити доста топлије од просјека.

Према њеним ријечима, први јесењи дани, субота и недјеља, када јесен наступа календарски, доћи до промјене времена, уз нешто интензивније падавине, поготово у суботу послије подне и увече када ће доћи и до пада температуре.

"То неће дуго трајати, почетком наредне седмице очекује се да ће се вријеме прољепшати и наредних месец дана не очекујемо значајније погоршање. Биће топлије од просјека и углавном са мањом количином падавина од просјека", навела је Ђорђевићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм