Temperatura do 16 stepeni

Sunčano i toplije tokom dana

  • Извор: СРНА
  • 11.04.2022. 09:00

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz porast temperature vazduha.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od devet do 16, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i na planinama umjeren do jak sjeverni, uveče u skretanju na južne smjerove.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme, a magle ima po kotlinama.

Ispod nule jutros je u 8.00 časova izmjereno na Han Pijesku i u Šipovu minus četiri stepena, zatim minus tri na Sokocu i na Čemernu, minus dva u Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Driniću i Ribniku, a minus jedan u Gradišci, Rudom, Srebrenici, Drvaru i Jajcu.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Novi Grad, Prijedor, Foča, Livno, Sanski Most i Zenica nula stepeni, Banjaluka, Višegrad, Gacko, Doboj, Zvornik, Mrakovica, Nevesinje, Bihać i Tuzla jedan, Sarajevo dva, Srbac tri, Bileća četiri, Grude pet, Bijeljina i Gradačac šest, Trebinje sedam, Neum osam i Mostar devet stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše, 24 litra po metru kvadratnom u protekla 24 časa palo je u Foči, a potom u Zvorniku 23, u Nevesinje 20, na Čemerno 13, u Rudo i Srebrenici osam, u Gacku šest, a u ostalim krajevima količina padavina je manja od pet litara po metru kvadratnom.

Na Čemernu je jutros u 8.00 časova izmjereno 30 centimetara snijega, na Han Pijesku 21, u Kalinoviku 20, u Gacku 10, na Sokocu osam, u Nevesinju i Ribniku tri, a u Driniću, Mrkonjić Gradu, Foči i Šipovu dva centimetra.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм