Trnovo

Sutra pomen srpskim stradalnicima

  • Izvor: Srna
  • 29.07.2022. 09:45

U Trnovu će sutra, na praznik posvećen Ognjenoj Mariji, biti odata počast srpskim stradalnicima iz Odbrambeno-otadžbinskog rata iz ove opštine.

 U Trnovu i lokalnim selima je od 1992. do 1995. godine stradala 101 civilna žrtva, a za odbranu ognjišta od agresora život je položilo 130 trnovskih boraca.

Sjećanje na stradale organizuje Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Trnovo, u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Predsjednik Organizacije Goran Timotija rekao je Srni da će u 9.00 časova biti služena liturgija u Hramu Svetog Georgija, u 10 časova parastos kod Centralnog spomenika, gdje će u 10.30 časova biti položeno cvijeće i vijenci, dok je za 11 časova planirano obraćanje zvaničnika.

Timotija je dodao da će učesnici ove manifestacije u 11.30 časova krenuti ka spomeniku poginulim srpskim borcima na Rogoju.

"Želimo da se na veliki pravoslavni praznik, molitvom i uz plamen svijeća, prisjetimo i poklonimo sjenima svih stradalih Srba na području opštine Trnovo tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata", istakao je Timotija.