Promjena vremena

Sutra sunčano i toplije, popodne ponegdje moguća kiša

  • Извор: СРНА
  • 19.09.2022. 15:55

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno sunčano i malo toplije vrijeme, samo je na sjeveru poslije podne moguća prolazna kiša.

Ujutro će biti hladno i pretežno vedro. U višim predjelima ponegdje je moguć slab mraz, a oko rijeka i po kotlinama česta pojava magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne, uveče i tokom naredne noći na sjeveru se očekuje prolazna oblačnost koja ponegdje može donijeti slabu i kratkotrajnu kišu.

Jutarnja temperatura vazduha od tri do sedam, na jugu do 10, u višim predjelima od minus dva, a dnevna od 16 do 21 na jugu do 23, u višim predjelima od 12 Celzijusovih stepeni.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava pretežno oblačno vrijeme, a u većini krajeva, osim na jugu, zabilježeni su kiša i lokalni pljuskovi.

Temperatura vazduha u 14 časova: Bjelašnica tri, Kneževo šest, Mrakovica i Sokolac osam, Mrkonjić Grad devet, Drinić i Srebrenica 10, Doboj, Novi Grad, Prijedor i Srbac 11, Banjaluka, Čemerno, Šipovo i Sarajevo 12, Bijeljina 13, Višegrad i Kalinovik 14, Gacko i Rudo 16, Nevesinje 17, Foča 20, Bileća 21, Trebinje 22, Mostar 24 i Neum 25 Celzijusovih stepeni.