Potvrdio načelnik

Sutra u Sokolac stiže 46 djece sa Kosova i Metohije

  • Извор: СРНА
  • 24.06.2023. 18:44

U Sokolac će sutra doputovati 46 djece u pratnji četiri nastavnika u okviru ovogodišnjeg projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji realizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, potvrdio je Srni načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Djeca uzrasta 10 do 15 godina sa Kosova i Metohije, boraviće na Sokocu u porodicama vršnjaka od 25. juna do 2. jula, u organizaciji lokalne uprave, uz podršku Udruženja „Majka i dijete“ opštine Sokolac.

Bjelica je istakao da je za djecu goste i djecu porodica domaćina planiran izlet u mjesto Knežina, posjeta manastiru Presvete Bogorodice i Udruženju sportskih ribolovaca „Bioštica“.

Djeca sa Kosova i Metohije prisustvovaće u narednih sedam dana i prijemu kod načelnika opštine Sokolac, Vidovdanskoj liturgiji u crkvi Svetog proroka Ilije, istorijskom času na groblju Mali Zejtinlik, nizu sportskih i kulturnih aktivnosti, a posjetiće i manastir Romanijska Sokolica i Planinarski dom „Crvene stijene“ na Ravnoj Romaniji.

Predsjednik Odbora za pomoć Kosmetu Milorad Arlov rekao je da u ovoj grupi djece sa Kosova i Metohije danas stiže više od 800 učenika i nastavnika iz 40 osnovnih škola sa Kosova i Metohije, a biće gosti u 19 gradova i opština Republike Srpske.

Projekat „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji od 2012. godine uz podršku Vlade Republike Srpske.


(Foto: Opština Sokolac)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм