Virus otkriven kod više od 250 osoba

Sve teža epidemiološka situacija u Hercegovini

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2021. 19:00

Ponovo raste broj kovid pozitivnih Hercegovaca, samo danas ta brojka prelazi 70. U proteklih desetak dana virus je otkriven kod više od 250 osoba. Puni se i trebinjsko kovid odjeljenje. Na hospitalizaciji su 24 pacijenta od čega je čak 19 na kiseoničkoj terapiji.

"Devet lica je starije životne dobi, odnosno stariji su od 70 godina, među hospitalizovanim nema djece, nema lica na respiratoru. U posljednjih 48 sati zabilježili smo čak 17 prijema što najviše od početka pandemije u našem gradu tako da možemo reći da se epidemiološka situacija usložnjava, naravno nema mjesta za paniku", rekla je Nikolina Mučibabić, portparol bolnice Trebinje.

Stanje je teško u nevesinjskoj Bolnici, direktor kaže da su već svi kapaciteti popunjeni. Pune su i kovid ambulante duž cijele Hercegovine. U trebinjskom Domu zdravlja kažu da su spremno dočekali ovaj talas te poručuju da je jedino rješenje vakcinacija.

"Za sada imamo preko 40% ukupnog stanovništva vakcinisano, akcija dani otvorenih vrata će se održati sutra u pitanju je vakcinacija vakcinom Sputnjik V koja  će biti održana u periodu od 8 i 30 do 10 i 30 u Higijensko epidemiološkoj službi" rekao je Radovan Todorović, pomoćnik direktora Doma zdravlja Trebinje.

I za petak se planira velika akcija. Tada će u trebinjskoj Sportskoj dvorani na raspolaganju biti kineska vakcina Sinofar.

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.