Željka Cvijanović

Svetosavska nagrada - najsjajniji orden za prosvjetne radnike

  • 28.01.2021. 19:24

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je sigurna da Svetosavska nagrada predstavlja važno lično priznanje za istaknute prosvjetne radnike, ali i veliki podstrek za njihove kolege širom Srpske.

"Istovremeno to je i najsjajniji orden za cijelu jednu profesiju koja predstavlja temelj stabilnog i uspješnog društva, što znači da pripada svima vama koji se bavitie ovim odgovornim i časnim poslom", naglasila je Cvijanovićeva na dodjeli Svetosavskih nagrada u Banjaluci.

Biti prosvjetni radnik, navela je predsjednik Srpske, uvijek je mnogo više od običnog zanimanja i običnog posla, te da ga rad sa djecom i njihovo vođenje kroz svijet znanja i saznanja čini posebno značajnim i odgovornim.

Cvijanovićeva je ocijenila da je važno da institucije u kontinuitetu stvaraju pretpostavke i uslove za razvoj školstva i unapređenje obrazovnog sistema u cjelini.

"Mi smo na tom planu mnogo toga uradili prethodnih godina i nastavićemo to da činimo i ubuduće svjesni činjenice da razvoj školstva ne podrazumijeva samo ulaganje u obrazovnu infrastrukturu, već i poboljšanje materijalnog i društvenog statusa naših prosvjetnih radnika, kadrovsko jačanje i stvaranje pretpostavki za prilagođavanje nastavnog procesa potrebama savremenog doba", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da ih je ponovo okupio ovaj lijepi događaj kad se dodjeljuju priznanja prosvjetnim radnicima, koji neumorno uče djecu i pripremaju ih za njihova buduća zvanja.

Predsjednik Republike je navela da iako se i ova manifestacija organizuje uz određene restrikcije koje je nametnula pandemija, to ipak neće umanjiti njen značaj, jer je ova kriza samo dodatno potvrdila sposobnost prosvjetara Srpske da i u ovako teškim uslovima uspješno provode nastavni proces.

"Svi smo se morali prilagoditi novoj situaciji koja je i u školstvu nametnula drugačiji način rada, kako za nastavnike, tako i za učenike i njihove roditelje, ali i za naše resorno ministarstvo. I današnji događaj je dobra prilika da zahvalim svima na uloženim naporima da očuvamo nastavni proces i u vrijeme pandemije, uz želje da se što prije vratimo uobičajenom režimu rada u našim školama", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je ovo prilika i da poželi uspješan rad svim školskim ustanovama i prosvjetnim radnicima u narednom periodu, uz želju da učionice što prije budu onakve kakve su bile prije nego što smo se suočili sa problemima koje je donijela pandemija virusa korona.

"Dobitnicima Svetosavske nagrade još jednom najiskrenije čestitam uz zahvalnost svim prosvjetnim radnicima za napore koje ulažu obavljajući ovaj važan posao i sa željom da iz svojih učionica isprate još mnogo uspješnih generacija", istakla je predsjednik Srpske u obraćanju na dodjeli Svetosavskih nagrada. 

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм