Девендра Агравал

Свјетски кардио-васкуларни стручњак борави у Бањалуци: Велико задовољство

  • Извор: АТВ
  • 24.10.2023. 08:22

На позив Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци у овом граду борави један од водећих свјетских стручњака у области кардио-васкуларних болести Девендра Агравал, професор Универзитета Помона из Калифорније.

Професор Агравал овдје борави три дана, а јутрос је био гост АТВ јутра.

„Веома сам узбуђен и захвалан што су ме позвали да  дођем овдје, да будем визитни професор. То је велико задовољство за мене. Имао сам прилику да посјетим изванредан центар за биомедицинска истраживања који постоји на вашем факултету. Полазници докторских студија су веома заинтересовани за истраживања. Ми већ разговарамо и планирамо да имамо неке заједничке пројекте које ћемо остварити са Бањалуком“, изјавио је професор Агравал у АТВ јутру.

Он је рекао и да му се свиђа град, а чак каже да би волио да остане овдје два, три мјесеца.

"Оно што ме посебно изненађује и радује је чињеница да имате јако добро опремљен центар са младим људима који су спремни да раде. Сматрам да је ово добро тло које може да произведе јако добре пројекте“, изајвио је цијењени професор.

Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета у Бањалуци, рекао је у АТВ јутру да је велика част да Агравал буде визитни професор.

"Ми смо га позвали да буде наш гост десет дана, да посјети наш центар за биомедицинска истраживања, да одржи неколико предавања и да разговармо о неким будућим заједничким пројектима. Његови радови су до сада цитирани 36.000 пута. Мало је таквих људи који имају толико богату културу и да су толико присутни у међународној јавности“, рекао је Шкрбић.

Он је рекао да је ова посјета изузено важна и подсјетио да је уназад неколико година покренута интернационализација Медицинског факултета те да ту студирају студенти уз различитих свјетскох земаља.

„Све више се чује за наш факултет, овакви контакти су изузетно важни, јако много значи за нас који смо овдје. Ми већ имамо позив за једну конференцију која ће се у фебруару одржати у Индији“, рекао је Шкрбић.

Осим тога, битна је и могућност да наши млади људи оду у Калифорнију у Центар за истраживање, да тамо проведу годину дана и моного тога науче и виде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина