Vratio se u Istočnu Ilidžu

"Terapije je dobro podnio" - Miloš Božović stigao kući nakon dvomjesečnog liječenja u Moskvi

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2022. 17:42

Miloš Božović, koji je zbog teške povrede glave prije osam godina pao u komu, danas se vratio iz Moskve gdje je prethodna dva mjeseca boravio na liječenju.

Potvrdio je ovo sekretar Opštinske organizacije Crvenoj krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac.

Skakavac je naveo da je Božović u Istočnu Ilidžu stigao oko 10.15 časova nakon dva dana putovanja avionom i kolima.

– Trenutno je malo izmoren od puta, ali bitno je da je dobro podnio sve terapije u ruskoj klinici i vidi se pomak u liječenju – rekao je Skakavac i dodao da će u narednih nekoliko dana posjetiti Miloša, te imati više informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Skakavac je zahvalio ambasadoru BiH u Rusiji Željku Samardžiji, ali svim ljudima koji su pomogli u Miloševom liječenju.

Miloš Božović je 16. jula otputovao u rusku kliniku “Neurovita”. Milošev otac je u februaru izjavio da se pojavila mogućnost dječakovog liječenja matičnim ćelijama na jednoj ruskoj klinici u Moskvi.

Dodatnu nadu ovoj porodici dalo jeste i to da je jedno dijete nakon 11 godina ležanja u komi progovorilo i ustalo na svoje noge poslije tretmana matičnim ćelijama, a ukupan proces liječenja, prema programu ljekara sa ruske klinike, trajao bi do dvije godine.

Za Miloševo liječenje u Moskvi bilo je neophodno prikupiti 62.598 evra, dok je dodatnih 15.000 evra bilo potrebno izdvojiti za putne troškove porodice, kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

U akcijama pomoći za Miloševo liječenje učestvovali su brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i regiona, a jedan od organizatora brojnih humanitarnih akcija bila je i Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a na utakmici protiv “Zvijezde” 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.