Banjaluka

Teška sudbina Konstantina i Mileve, žive od socijalne pomoći, boreći se za tri kćerke

  • Извор: РТРС
  • 16.01.2023. 21:16

Konstantin Malić i Mileva Vukelić iz sela Obrovac kod Banjaluke sa tri kćerke žive od socijalnih primanja, u trošnoj kući.

Prije nekoliko godina, Konstantinu je amputirana noga, a Milevi dijagnostikovan teški oblik karcinoma.

Konstantin i Mileva Vukelić prije sedamnaest godina uplovili su u bračnu luku, a kruna njihove ljubavi su tri kćerke. Živjeli su skromo od svog rada sve do 2014., kada ih je zadesila nesreća.

– Radio sam na jednoj poljoprivrednoj mašini 2014. godine i doživio sam nesreću, ostao sam bez noge, prića Konstantin.

Konstantinu amputiraju nogu, a Milevi ljekari dijagnostikuju karcinom dojke, koji vrlo brzo metastazira na kičmu i pluća.

– Najprije 2008. godine brat poginuo, a onda suprug ostao bez noge. I onda, to je vjerovatno od toga krenulo. Ali, uglavnom, za sad sam na nogama. Djeca rastu, idu u školu, sad je još bitno da završe školu – ističe Mileva i dodaje da su im novčana sredstva sada najpotrebnija.

Od tada, vode neprestanu borbu za život! Žive od socijalnih davanja. Za hranu se snalaze – imaju baštu i stoku.

Međutim, trošna kuća i nepristupačan prilaz kući – otežavaju im život. Zato su humani ljudi za ovu petočlanu porodicu pokrenuli akciju izgradnje nove kuće u Bronzanom Majdanu. Dobro došao je i svaki drugi vid pomoći.

Svjesni vremena u kojem se nalazi cjelokupno društvo, Konstatinu i Milevi prijeko je potrebna pomoć, pa se ovi skromni ljudi, unaprijed zahvaljuju svima onima koji su u situaciji da im pomognu.

– Јa nisam navikao da tražim. Bio bih zahvalan svim ljudima, ako mi pomognu. Nisam  zamišljao ovakav život, nikada nisam ni pomislio da ću ovako. Ako neko ima želju i koliko može, biću zahvalan – kaže Konstantin.

I mi na kraju pozivamo sve one koji su u mogućnosti da Konstantinu, Milevi i njihovim kćerkama pomognu ponijeti težak teret života i omogućimo im bolji i lagodniji život.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!