Teslić: Višečlana porodica Đurić dobila novi dom

  • 17.12.2020. 19:34

Nismo mogli ni da sanjamo da ćemo imati ovakav dom, u glas pričaju sedmoro braće i sestara Đurić iz Kruškovica kod Teslića. Još u oktobru dane su provodili u jednoj sobici. Danas potpuno drugačija slika. Renoviran je sprat kuće i dograđen novi. Sve je u potpunosti opremljeno namještajem i bijelom tehnikom. Urađeni su fasada i izolacija.

"U mojoj sobi nalazi se krevet, radni sto, ormar, stolica i sve baš imamo u svojoj sobi. I sa kim budeš u sobi? Sa mojim bratom, zove se Nedeljko", kaže Kristijan Đurić

"Svi smo ranije bili u jednoj sobi, snalazili smo se. Sada je sve lijepo, svako ima svoju sobu", dodaje Jovana Đurić. 

Presrećni su i njihovi roditelji. Otac Radovan jutros je stigao sa puta gdje je dva mjeseca bio na privremenom radu u inostranstvu. Priznaje, jedva je prepoznao svoju kuću. 

"Neopisiv, reko profulao sam kuću, nije to moja kuća. Radostan sam bio. /REZ) Ostao sam bez teksta, stvarno je bio lijep osjećaj", rekao je Radovan Đurić, otac sedmoro djece. 

"Nisam mogla zamisliti da će biti tako brzo sve. Imamo vie prostora, oni za sebe, ja za sebe. Jel vam lakše sada? Jeste. Presrećni smo", ističe Vesna Đurić, majka sedmoro djece.

Đurićima je pomogla humanitarna organizacija "Srbi za Srbe". Vrijednost radova je oko 60.000 maraka. 

"Nešto je skupljeno sredstava u Tesliću, a ostatak iz nenamjenskih sredstava organizacije. Cilj nam je bio da vidimo osmijeh djece na licu i cilj nam je bio da ih uselimo prije Nikoljdana jer slave Svetog Nikolu", izjavio je Vladimir Vuković, Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe". 

"Srbi za Srbe" od 2017. godine aktivno pomažu višečlane teslićke porodice. Bolje uslove za život obezbijedili su za šest porodica, uglavnom kroz građevinske radove. Tako će i nastaviti. 

I za kraj naše divne i humane priče iz Teslića, naše Jovana i Ana imaju jednu poruku za sve nas.

Jovana i Ana  "Pozovite broj 17763 i darujte 2 KM da i druga djeca imaju ljepši dom!"