Zbog nedostatka ogrevnog drveta

Teslićka "Destilacija" zaustavila trećinu proizvodnje zbog nedostatka sirovine

  • Извор: АТВ
  • 08.11.2022. 18:33

Zaustavljena je trećina proizvodnje u teslićkoj "Destilaciji". Na ovaj korak bili su primorani zbog nedostatka ogrevnog drveta – osnovne sirovine za rad. Od kada je ugašen jedan blok peći, ni radnici nemaju mira. Strahuju za svoja radna mjesta.

Zaliha je mala zbog pojedinih gazdinstava u "Šumama Srpske".

Da su ugovor sa "Destilacijom" sva šumska gazdinstva ispoštovala kao Teslić i Gradiška, problema ne bi bilo. Ovako se hvataju za glavu. 

I to upitnog kvaliteta je pet i po hiljada metara kubnih drveta.

"Destilaciji“ je u zalihama potrebno najmanje 15. Toliko bi i bilo da su šumska gazdinstva Vrbanja, Banjaluka, Birač, Jahorina i Ribnik ispoštovali svoje ugovore. 

Do kraja oktobra "Šume Srpske", "Destilaciji" su isporučile oko 63 odsto od ukupno ugovorenih količina za ovu godinu koje iznose oko 97.000 metara kubnih drveta. U "Šumama" kažu situacija na tržištu je složena i nije da nema razloga za zabrinutost. 

Moraće u "Šumama Srpske" raditi mnogo više. Ukoliko do kraja ove godine u "Destilaciju" ne stignu potrebne sirovine to će u potpunosti ugroziti potpisane ugovore sa inostranim kupcima. To bi značilo gašenje proizvodnje, i u tom slučaju,  330 radnika "Destilacija" bi mogla poslati kući. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм