Svi se uveliko spremaju za proslavu

Teslićki maturanti i policija o bezbjednom održavanju maturskih zabava

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2022. 19:20

Teslićki maturanti odbrojavaju posljednje dane u srednjoškolskim klupama. Svi se uveliko spremaju za proslavu maturske večeri. A, kako bi matursko veče proteklo što bezbjednije i bez problema, predavanje su im održali teslićki policajci. To im je dodatno skrenulo pažnju na ono što je, ipak, najvažnije.

"Pripremam se i predavanje je bilo jako korisno. Ako dođem sa svojim autom, povešću računa da ne konzumiram alkohol. U drugom slučaju iću sa onim ko nije konzumirao alkohol", rekla je Ivona Đekanović, maturant Srednje škole “Nikola Tesla”, Teslić.

"To mi je životna želja bila da odem na matursko veče. Već sam isplanirao. Ne konzumiram alkohol, a kada bih ga i konzumirao vozio bih se sa nekim ko ne konzumira ili eventualno sa taksistom", reklao je Rastko Gavrić, maturant Srednje škole “Nikola Tesla”, Teslić.

"Ja ću se svakako potruditi da ne konzumiram alkohol, nadam se i ostali da neće", rekao je maturant Srednje škole “Jovan Dučić”, Teslić.

Predavanju je prisustvovalo 130 maturanata. Fokus je bio na njihovoj bezbjednosti. 

"Cilj ovog predavanja je bio da mladim vozačima ukažemo na opasnosti koje donosi upravljanje vozilima pod dejstvom alkohola ili opojnih droga ili brzinom koja nije dozvoljena. Ovom prilikom apelovali smo na sve mlade vozače da brinu o svojoj bezbjednsoti, kao i o bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju kako se ne bi događale saobraćajne nezgode", rekao je Željko Stevanović, pomoćnik komandira Policijske stanice Teslić.

Proslava maturske večeri u Tesliću je 27. Maja. Tu noć biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policajaca gdje se okupljaju maturanti. Vršiće pojačanu kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja, i ove godine, protekla bez incidenata.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок