"S ljubavlju hrabrim srcima"

"Transportni inkubatori smanjuju rizik od posljedica za novorođenčad"

  • Извор: РТРС
  • 26.12.2022. 09:14

Dobro je da postoji odgovarajući broj transportnih inkubatora da ne bismo došli u situaciju da jednom djetetu nedostaje kiseonik i da postoji opasnost od oštećenja, izjavila je sekretar Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srpske "Menerali" Gospova Rađen-Radić.

Rađen-Rodić je naglasila da je važnost transportnih inkubatora velika i neopisiva.

"Čovjeku bude teško kada se zapita da li smo jednim gestom mogli spriječiti rizik kod jedne porodice i jednog života", rekla je Rađen-Rodić.

Direktor Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu "Duša djece" Јasminka Vučković naglasila je da su sve ove godine doprinijele tome da se kod ljudi probudi svijest o tome da pored nas žive oni kojima je potrebna pomoć.

"O transportu iz neke bolnice u unutrašnjosti, na primjer od Nevesinja do Banjaluke dug je put. Transportni inkubatori su danas mali svemirski brodovi u kojima imate kontrolu nad svim parametrima. Nije ideja da se samo nabavi transportni inkubatori, nego i da se edukuju neonatolozi", naglasila je Vučkovićeva za RTRS.

Podsjetimo, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika večeras, s početkom u 20.00 časova, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, biće održano 13. donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima".