Nova godina ili koronavirus?

Trebinjci zabrinuti zbog kineske radnje koja je iznenada zatvorena

  • 01.02.2020. 14:13

Mnogi Trebinjci bili su jutros iznenađeni kada su naišli na vrata zatvorene kineske prodavnice u centru grada, pošto je subota dan kad se najviše trguje u Trebinju, a sve prodavnice i pijaca su skoro pune.

Subotom u Trebinje dolaze i kupci iz Dubrovnika i Herceg Novog, pa je pazar viši nego drugim danima.

Iako na vratima zatvorene kineske prodavnce piše da su na godišnjem odmoru i da traže radnicu, komentari su bili različiti, od proslave kineske Nove godine, do malog broja kupaca koji smatraju da je radnja zatvorena zbog koronavirusa.

U drugoj kineskoj radnji, udaljenoj svega stotinak metara, danas je bilo uobičajno kupaca, pa manji broj  mušterija, vjerovatno, nije razlog što je jedna radnja u vlasništvu Kineza privremeno zatvorena.

Prodavci na buvljaku, uz koji je smještena ova radnja, ipak, tvrde da je riječ o godišnjem odmoru povodom kineske Nove godine.

Svakodnevne informacije o širenju koronavirusa i globalnoj opasnosti nisu zaobišle ni jug Srpske, pa su prije neki dan zaposleni u jednom trebinjskom hotelu turiste iz Kine dočekali sa rukavicama na rukama.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм