Radnici na terenu

Trebinje bez vode, pukla glavna vodovodna cijev

  • 18.05.2019. 19:08

Ponovo je pukla glavna vodovodna cijev u Trebinju i presušila slavine u većem dijelu grada. Za sve je kriva stara i dotrajala vodovodna mreža koja više ne može izdržati pa su kvarovi učestali kažu nadležni. Čim su ustanovili kvar radnici vodovoda krenuli su da popravljaju, nije bilo lako ali nisu odustajali.

"Jutros oko četiri sata i dvadeset minuta je došlo do pucanja transportnog cjevovoda fi500 što je odmah prouzrokovalo da se rezervoari ne mogu puniti vodom. Što se tiče vodovoda apsolutno postoje svi potrebni materijali od cijevi, spojnica i tako dalje za sanaciju ovakvih i dugih kvarova na sistemu", istakao je Spaso Radović, direktor "Vodovoda" Trebinje.

Trebinjce su iz "Vodovoda" odmah obavjestili da će ostati bez vode i apelovali da spreme zalihe. U poslijepodnevnim časovima u skoro svako naselje stigle su i cisterne sa pitkom vodom. Ovoga puta južnjaci su imali strpljenja ali i razumjevanja.

Trebinjski vodovod sagrađen je davne 1974 godine. Sve oči Trebinjaca uprte su u nadležne, svi očekuju izgradnju alternativnog vodovodnog sistema. Nadležni kažu da je projekat spreman, cijevi su stigle, a radovi kreću uskoro. Sve će se raditi na lijevoj strani Trebišnjice.

Vrijednost projekta je oko 1.900.000 maraka, a rok za završetak je 12 mjeseci. Biće rekonstruisano i izgrađeno oko 4,5 kilometara cjevovoda za vodosnabdijevanje od brane Gorica do Kamenog mosta. Vodovodni podsistem lijevom obalom rijeke omogućiće alternativno vodosnabdijevanje grada u slučajevima havarija.
 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!