Dučićev grad

Trebinje prepuno turista na Međunarodni dan turizma

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2022. 18:55

Na Međunaarodni dan turizma Trebinje ima mnogo razloga za slavlje. Sezona je najbolja od kada se povezuju turizam i Dučićev grad. To dokazuje i današnja slika krcatog Trebinja.

"Grad Trebinje je već zabilježio preko 130.000 noćenja u ovoj godini, a 2019. smo imali nešto malo iznad 100.000", rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Namjerno se Međunarodni dan turizma obilježava u Trebinju kažu turistički čelnici Srpske i dodaju da je s pravom ovaj grad prvi ponio status „turističkog mjesta“.

Ova godina rekordna je za cijelu Republiku, najnovije brojke su odlične kaže za ATV Marko Radić iz Turističke organizacije Srpske.

"Imamo podatke za osam mjeseci, skoro 300.000 dolazaka i skoro 700.000 registrovanih noćenja i sada već može da se nadamo onome što smo priželjkivali početkom godine a to je da ovo bude prva milionska godina kada su registrovana noćenja u pitanju", navodi Radić.

Ovakve brojke daju vjetar u leđa ističe resorna ministarka. Suzana Gašić priznaje da još nisu iskorišteni svi potencijali Srpske zato se realizuju brojni projekti.

"Ono što jeste dobro za sve nas i čime se možemo pohvaliti jeste da je protekli period stavio na prvo mjesto sve naše potencijale, postavio ih na način da postanu primamljivi za investitore. Imamo veliki broj i stranih i domaćih ljudi koji imaju kapital i žele da ga ulože u Republiku Srpsku", izjavila je Suzana Gašić, ministar turizma u Vladi Srpske.

Da se u turističku ponudu mora ulagati svjesni su i trebinjski čelnici. Akcenat se stavlja na uređenje Starog grada i izgradnju hendeka oko njega. Obećavaju ulaganja i u okolna izletišta.

Pročitajte i:

Dokaz da SAD finansira opoziciju: Radović se zahvaljuje Amerikancima, plaćeni i novinari


  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.