Trebinjska policija odgovorila na prozivke

  • 19.05.2021. 20:51

U pepelu su završavala vozila političara, advokata, policajaca, inženjera i bivših funkcionera. U proteklih godinu i po dana, planulo ih je devet. Što se trebinjske policije tiče, bezbjednost u gradu nije ugrožena. Tvrde da je pitanje dana kada će se obračunati sa piromanima.

- Ono što treba shvatiti, policiju treba pustiti da radi i da je tužilac nadzire i mi ćemo dati krajnji rezultat a spremni smo i da analiziramo sve ono što grad Trebinje sugeriše i da zajednički radimo na unapređenju – kazao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Prema podacima iz Policijske uprave u proteklih pet godina na području Trebinja je zapaljeno oko 20 vozila. Policija kaže da je uspješno rješila polovinu ovih slučajeva. Takođe još dodaju da je velika odgovornost i na trebinjskom Tužilaštvu.

- Svi izvještaji su podneseni protiv nepoznatih lica, još uvijek se vode kao nepoznati u Tužilaštvu. Radi se zajedno sa ovlaštenim licima PU Trebinje na identifikaciji lica. Obavješteni smo da je jedno lice identifikovano – rekao je Srđan Vukanović, portparol Tužilaštva Trebinje.

Svi akteri priče ističu da bi valjalo i još kamera na trebinjskim ulicama. Iz gradske uprave kažu da postojeće održavaju i da se ne smije desiti da neka od kamera ne radi.

- Prije nekih mjesec dana smo dobili informaciju da određene kamere ne rade, isti dan smo reagovali u roku od sedam dana su nedostaci otklonjeni. Grad je izmirio troškove – pojasnio je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Trebinjski odbornici policiji su juče zamjerili mali broj službenika. Iz Policijske uprave odgovaraju da ih ima dovoljno.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)