Pomoć stiže

Trebinjski vinari će uputiti pomoć Srđanu Petroviću iz Velike Hoče

  • Извор: АТВ
  • 10.01.2023. 19:50

Srđan Petrović, vinar iz Velike Hoče na Kosovu, za nekoliko sati ostao je bez onoga od čega živi. Takozvane kosovske vlasti prije mjesec dana oduzele su mu više od 40.000 litara vina.

Pomoć je stigla od Srba sa svih strana, među prvima  su se javili vinari iz Trebinja.  Petrović je došao da im se zahvali i ispriča kako je sada Srbima na Kosovu.

“Pritisci su u različitim oblicima, pritisci su ekonomski a vidite i zadnjih dana šta se sve izdešavalo. Teško je i za porodicu i za jednu našu malu sredinu kakva je Velika Hoča, to je mala enklava od 450 ljudi koji žive i koji se većina živi od sredstava Vlade Srbije i pomoći koju dobijamo i nešto malo poljoprivrede”, rekao je Srđan Petrović, vinar iz Male Hoče na Kosovu. 

Osim vinara iz Trebinja Petroviću je stigla  pomoć iz manastira Hilandar ali iz Beograda i Podgorice, poruke podrške stigle su iz cijelog svijeta. Ovaj vinar vjeruje da će uspjeti da oporavi od udara prištinskih institucija. U sve se uključio i Odbor za pomoć Srbima na Kosovu.

“Hvala na ovako konkretnoj i prijedlogu i pomoći i na ovako brzoj pomoći koja će ići vrlo brzo da se obešteti gospodin Petrović a svi smo bili svjedoci kakvu su torturu on i porodica preživjeli”, istakao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji. 

“Najbitnije je da podrška postoji a isto tako za nas je najbitnije da gospodin Petrović ne razmišlja o odlasku nego nastavlja da živi, radi i stvara na Kosovu i Metohiji”, kazao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Proizvodnja vina i grožđa je kod Petrovića je porodična tradicija a Srđan je šesta generacija u tom poslu. Kaže da nikada prije nije imao problema nada se da ih više neće biti i da će nastaviti normalno da živi i radi na svojoj zemlji.   

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.