9. i 10. decembra

Treća "Forvard" konferencija u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 23.11.2021. 12:34

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banjaluka 09. i 10. decembra 2021. godine organizujutreću po redu "Forvard" konferenciju u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Prvog dana konferencije u fokusu će bitiregionalnaperspektiva digitalne ekonomije, prvenstveno zbog njenog uticaja na razvoj privrede čime postaje prilika za jačanje konkurentnosti. Od državnih institucija se očekuje brza reakcija, prelazak na digitalne servise u cilju podizanja učinkovitosti i modernizacije javnog sektora. Kroz panel diskusije će se tražiti odgovori i dijeliti iskustva kako pripremiti i započeti uspješnu digitalnu transformaciju. 

Na "Forvardu" će biti riječi o aktuelnim svjetskim trendovima, ali i o razlozima zašto zemlje sa razvijenim ekonomijama i profitabilne kompanije izdvajaju digitalnu transformaciju kao prioritet.

Pored toga, razgovaraće se i o naučnotehnološkim parkovima kao generatorima uspjeha ekonomija kroz znanje i istraživanje koje iz njih proizilaze. Poznato je da se zahtjevi tržišta konstantno mijenjaju, te je potrebno brzo reagovati i adaptirati se na promjene koje četvrta industrijska revolucija nosi sa sobom. Fokus panela u kom učestvuju predstavnici naučnotehnoloških parkova iz regiona će biti na razmjeni iskustava i dobrih praksi. 

Kako finansirati projekte i kompanije koje razvijaju nove proizvode i procese biće tema drugog dana konferencije, kao i digitalni ugovori i moderninačini poslovanja u privatnom i javnom sektoru.


Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)