Trivić: Prosvjetni radnici zaslužili povećanje plata

  • 18.05.2021. 16:07

Ministar Natalija Trivić posjetila je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži i razgovarala sa prosvjetnim radnicima o planiranom povećanju plata, a koje je usaglašeno sa Sindikatom obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Ona je ocijenila da je navedena mjera Vlade Republike Srpske dobra, da su prosvjetni radnici zaslužili povećanje plata i da je zahvaljujući njima nastava uspješno organizovana u otežavajućim uslovima za rad. 

- Završeni su  zvanični pregovori o povećanju plata, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske uvažilo je  prijedlog Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske da se planirano povećanje plata vrši putem izmjene koeficijenata u Zakonu o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, jer je takav vid raspodjele, prema stavu Sindikata, pravičniji. Navedena raspodela sredstava  uklapa se u okvire planiranog povećanja od 5% na ukupan postojeći budžet namijenjen za plate zaposlenih u oblasti obrazovanja i kulture - rekla je ministar Natalija Trivić.

Тагови: