Ministar prosvjete i kulture

Trivić: Punom parom u reformu obrazovanja

 • 03.01.2020.19:25

Punom parom kreće se u reformu obrazovanja, poručuje ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić. 

Inoviranje nastavnog programa, stimulativno okruženje za učenike, ali i digitalizacija školskog sistema samo su dio planova na kojima će s raditi. Inovacije u obrazovanju biće vidljive već prvog septembra tvrdi Natalija Trivić. 

Najviše pažnje će se posvetiti  edukaciji nastavnog osoblja.

"Ključno u svemu su nastavnici i učitelji u smislu usavršavanja jer oni su ti koji imaju kontakt s učenicima oni su ti koji prenose znanje, nma je najvažnije da imamo znanje koje se zasniva na kritičkom razgovoru i da nemamo samo reproduktivno znanje i osposobimo učenike za život", kaže Trivić.

Da će se ozbiljno raditi na reformi obrazovanja poručuje i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Opremanje osnovnih i  srednjih škola samo je još jedan korak ka boljim uslovima. Zajedničkim snagama Srpske i Srbije radiće se kaže na digitalizaciji učionica.

"U idućoj godini će se u Republici Srpskoj instalirati po programu koji je Srbija obezbijedila 500 digitalnih učionica, a i Vlada RS negdje oko 300 tako da će biti 800 u osnovnim i srednjim školama što govori o našoj orjentaciji ka modernizaciji ukupnog obrazovanja", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Reforma obrazovanja trebalo bi da olaška i školske torbe. Radiće se na tome da za jedan predmet bude potreban i jedan udžbenik. Ono što je već urađeno po pitanju reforme jesu sporazumi sa polovnom zajednicom po kojoj će đaci imati plaćenu praksu.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Narod priča

  Putujemo našom zemljom, obilazimo naša ognjišta koja čuvaju priče o našim djedovima i pradjedovima. Tražimo lica, ljude one neobično obične ljudske priče.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.