Ministar prosvjete i kulture

Trivić: Punom parom u reformu obrazovanja

  • 03.01.2020. 19:25

Punom parom kreće se u reformu obrazovanja, poručuje ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić. 

Inoviranje nastavnog programa, stimulativno okruženje za učenike, ali i digitalizacija školskog sistema samo su dio planova na kojima će s raditi. Inovacije u obrazovanju biće vidljive već prvog septembra tvrdi Natalija Trivić. 

Najviše pažnje će se posvetiti  edukaciji nastavnog osoblja.

"Ključno u svemu su nastavnici i učitelji u smislu usavršavanja jer oni su ti koji imaju kontakt s učenicima oni su ti koji prenose znanje, nma je najvažnije da imamo znanje koje se zasniva na kritičkom razgovoru i da nemamo samo reproduktivno znanje i osposobimo učenike za život", kaže Trivić.

Da će se ozbiljno raditi na reformi obrazovanja poručuje i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik. Opremanje osnovnih i  srednjih škola samo je još jedan korak ka boljim uslovima. Zajedničkim snagama Srpske i Srbije radiće se kaže na digitalizaciji učionica.

"U idućoj godini će se u Republici Srpskoj instalirati po programu koji je Srbija obezbijedila 500 digitalnih učionica, a i Vlada RS negdje oko 300 tako da će biti 800 u osnovnim i srednjim školama što govori o našoj orjentaciji ka modernizaciji ukupnog obrazovanja", rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Reforma obrazovanja trebalo bi da olaška i školske torbe. Radiće se na tome da za jedan predmet bude potreban i jedan udžbenik. Ono što je već urađeno po pitanju reforme jesu sporazumi sa polovnom zajednicom po kojoj će đaci imati plaćenu praksu.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок