Ваздушни транспорт

Трудница успјешно транспортована из Требиња у Бањалуку, Хеликоптерски сервис на услузи грађанима

 • Извор: СРНА
 • 13.05.2024. 10:11

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске и љекари Универзитетског клиничког центра извршили су успјешно још један ваздушни медицински транспорт из Требиња за Бањалуку.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић изјавио је да је јуче у касним поподневним часовима пацијент транспортован по захтјеву Опште Болнице Требиње у УКЦ у Бањалуци.

- Ријеч је о 33-годишњој трудници К.Н, која је због пријетећег пријевременог порода транспортована у установу терцијарног типа - рекао је Кустурић за Срну.

Припадницима Службе за ваздушни медицински транспорт ово је четврти транспорт у протеклих осам дана, а 20. од почетка године чиме су, по ко зна који пут, доказали спремност да у сваком тренутку и за кратко вријеме буду на услузи грађанима Републике Српске.

Ови подаци доказују оправданост и значај успостављања система ваздушно медицинског транспорта као системског и организованог начина збрињавања пацијената у систему здравствене заштите Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.