Uživanje u ljepotama juga

Turistička sezona u Trebinju još traje

  • Извор: АТВ
  • 30.10.2022. 19:35

Kraj je oktobra ali nema kraja turističkoj sezoni na jugu Srpske. Živom je još održavaju đačke ekskurzije i veliki broj seminara. U ljepotama juga uživaju osnovci i srednjoškolci mahom iz Srbije i BiH. Dok đaci uče stručnjaci iz raznih oblasti na seminarima razmjenjuju iskustva.

Dvije kongresne sale otvorene u martu već su opravdale sva očekivanja. Prosvjetari, medicinari, pravnici, IT stručnjaci i ostali naviru na jug. Osim novih iskustava obavezno se ponesu i lijepe uspomene.

„Jako je veliki odziv što se tiče i seminara i kongresa i team building i malih radionica, odgovorili smo potrebama tržišta da i taj turizam van se sezone u samom Gradu Sunca i u Gradu Trebinju ostavimo živim“, kaže Milica Adžić, portparol Grada sunca.

Postsezonom su zadovoljni i u trebinjskoj Turističkoj organizaciji, podaci kažu da je u seprembru zabilježeno preko 20.000 registrovanih noćenja. Rezervacije govore da će gostiju biti još, najviše ekskurzija.

„Kulturno-istorijsko naslijeđe ovdje u Trebinju se obilaazi i Trebinje postaje sve zanimljivija destinacija za taj uzrast, imamo i srednjoškolskih ekskurzija u nekim kružnim turama koji koje obiđu i Trebinje. Tako da smo izuzetno zadovoljni“, istakao je Žarko Vico, zamjenik direktora TO Trebinje 

Više od 136.000 registrovanih noćenja brojka je kojom se u Trebinju hvale za prvih 9 mjeseci. Podaci kažu da je za samo 90 dana ove godine u trebinjskom Akva parku bilo preko 115.000 kupača. Sve ovo govori da je tekuća godina za preko 50% bolja od rekordne 2019.  U Trebinju su bili gosti iz preko 70 zemalja svijeta.