Шулић и Удовичић у АТВ јутру

У Бањалуци више нема слободних кревета за Нову годину

  • Извор: АТВ
  • 21.12.2023. 08:00

За Бањалуку, према расположивим подацима, више нема слободних кревета, како у приватном тако и у хотелском и хостелском смјештају, рекао је Денис Шулић, министар трговине и туризма Републике Српске гостујући у АТВ јутру.

Бањалука али и читава Република Српске је препозната као туристичка дестинација, рекао је он.

„Бањалуку смо распродали, али не само за 31. децембар, него  тај број кревета је распродат од 29. децембра до 2, 3. јануара. Драго нам је што људи препознају туристичку дестинацију Републику Српску, Бањалуку, и не остају само дан или два, него своје вријеме проводе дуже у Републици Српској“, изјавио је Шулић за АТВ.

Сигуран је да је за то посебно заслужна понуда коју Република Српска има, коју ради Министарство али и људи у локалним заједницама и они који се баве угоститељством и туризмом.

„Није само Бањалука пуна за Нову годину, подаци говоре да је и Требиње попуњено, Вишеград, да су наши бањски центри такође попуњени, Јахорина је већ попуњена сада и била је прво скијалиште у овом дијелу Европе које је стартовало са зимском сезоном“, рекао је министар.

Шулић је у АТВ јутру најавио отварање још једног скијалишта, у Игриштима, гдје ће бити присутан и предсједник Републике Српске Милорад Додик. Република Српска много улаже у туризам и своју туристичку понуду, закључио је министар.

Министар је изнио податак да је Република Српска ове године имала скоро 240.000 КМ више уплаћених боравишних такси него за првих десет мјесеци прошле године.

Борис Удовичић из агенције Еуфорија маркетинг, рекао је да у Бањалуку, у њиховој организацији стижу Ацо Пејовић, Милица Павловић и Слоба Радановић. Пејовић ће наступити у Арени Центар 31. децембра, а Павловићева и Радановић ће пјевати за репризу.

„То је дефинитивно најбољи програм на Балкану. Други градови, па ни Београд, немају обје ноћи велике звијезде. Ове године смо отишли корак даље, из разлога јер смо већ у јулу мјесецу букирали преко 700 кревета у Бањалуци, односно, заузели смо све хотеле у Бањалуци. Ово је догађај који је намијењен туристима, и више од 95 одсто људи ће бит из иностранства и земаља региона“, изјавио је Удовичић.

Рекао је да ће данас објавити да је Нова година распродата, а да за репризу има још око 100 мјеста.

Истакао је да ће Бањалука, само од њихових гостију, остварити око 3000 ноћења, те да преко 400 људи долази први пут у Бањалуку. 

Гостовање Шулића и Удовичића у АТВ јутру можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)