Fonda za dječiju zaštitu

U Bečiće putuje  25 mališana 

  • 03.08.2018. 20:09

U okviru programa Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske 25 djece iz Novog Grad će otputovati na besplatno sedmodnevno ljetovanje u Bečiće u Crnoj Gori od 16. avgusta.

Socijalni radnik Danijela Gojić rekla je danas nakon sastanka sa djecom roditelja da su završene sve pripreme za odlazak korisnika. 

"Sa djecom će putovati tri vaspitača i prvi put ove godine sportski animator. Djeca u okviru programa imaju besplatan prevoz i boravak na moru, a i ove godine opština im je obezbijedila džeparac", rekla je Gojićeva. 

Prema njenim riječima, od 2002. godine iz Novog Grada je u okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske" besplatno ljetovalo više od 200 djece. 

Fond za dječiju zaštitu projekat realizuje na osnovu Zakona o dječijoj zaštiti Republike Srpske sa ciljem zadovoljavanja razvojnih potreba djece, razvijanju osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala. 

Putem ovog projekta, u prethodnim godinama na Jadranu ljetovalo je više od 23.000 djece osjetljivih kategorija iz svih opština Srpske. 

Ove godine, uz podršku Vlade Republike Srpske, obuhvaćeno je oko 1.800 djece u 14 smjena, od 20. maja do 21. septembra. 

Kategorije djece koja kontinuirano učestvuju u ovom projektu su ona iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, djeca iz porodica boračkih kategorija, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca, talentovani sportisti.  
 
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.