U BiH kolovozi mjestimično mokri, magla duž riječnih tokova

  • 12.06.2021. 08:04

Saobraćaj se jutros odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, magle ima u kotlinama i duž rijeka, a vozačima se skreće pažnja na moguće odrone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj reguliše privremena saobraćajna signalizacija.

Izmjene su aktuelne u tunelu "Kalovita brda" na magistralnom putu LJubogošta-Pale, u tunelu "Ugar" na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar, te Dobro Polje-Miljevina gdje je u toku sanacija klizišta.

Zbog radova se usporeno vozi na magistralnom putu na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke, na ukrštanju puteva Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj, na području Vlasenice, Dervente, na magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Ugljevik, Klašnice-Gornja Vijaka i od Modriče prema Doboju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta otežano se vozi na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen na toj dionici.

Otežan je saobraćaj na dionicama regionalnih puteva Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, Jezero-Šipovo, Tedin Han-Križ, na granici Srpske i Federacije BiH /FBiH/, Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni prevoz kreće se dionicama Šamac-Modriča-Karuše, granični prelaz Rača-Brčko-Doboj-Banjaluka, Jezero-Mrkonjić Grad-Velečevo, Ledenice-Crkvina-Modriča-autoput-Aleksandrovac, Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, Banj Brdo-granični prelaz Rača i Stanić Rijeka-Karuše.

Vozačima se skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH su u toku radovi na mostu na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Podlugovi, zbog čega se saobraća usporeno, preticajnom trakom.

Zbog radova u tunelu Čaklovići /Tuzla-Kalesija/ saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja /Konjic-Jablanica/, zbog čega se saobraća naizmjenično,jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Stolac-Hutovo /mjesto Cerovica/, Posušje-Tomislavgrad /naselje Čitluk/ i Banovići-Živinice.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм