ПУ Требиње

У Билећи дјеца заинтересована за формирање школске саобраћајне патроле

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2023. 10:08

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Требиње и Полицијске станице Билећа су у претходном периоду заједно са представницима Ауто-мото савеза Републике Српске и основним школама у својим општинама реализовале пројекат оспособљавања школских саобраћајних патрола кроз рад саобраћајних секција у основним школама.

У Билећи је 20 ученика, узраста од шестог до деветог разреда, постало члан школске саобраћајне патроле. Како су навели, они ће са својим активностима настојати да млађој дјеци развијају свијест о правилном учествовању у саобраћају. Такође, ће кроз повремени рад са полицијским службеницима скретати пажњу осталим учесницима у саобраћају да је неопходна додатна пажња током школске године. 

Полицијски службеници ће у Требињу у току следеће седмице наставити рад на формирању школских саобраћајних патрола у двије основне школе на подручју града. Циљ пројекта је да свака школа у којој постоји заинтересованост ученика формира школску саобраћајну патролу и на тај начин утиче на безбједност ученика у саобраћају. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: