Метеоролог открива детаље

У децембру нас чека "хаос" од времена

  • Извор: Курир
  • 08.12.2023. 09:19

Републички хидрометеоролошки завод објавио је да ће данас у Србији бити облачно и хладно вријеме. У преподневним часовима се у нижим предјелима очекује слаба киша и сусњежица, а у брдско-планинским крајевима слаб снијег.

Послије подне суво уз смањење облачности. Вјетар слаб и умјерен сјеверозападни. Најнижа температура од нула до три степена, а највиша од три до седам. У Београду данас облачно и хладно, повремено са слабом кишом прије подне. Послије подне суво уз постепено смањење облачности. Вјетар слаб северозападни. Температура без већег колебања, од два до четири.

Многе занима какво нас вријеме очекује у новогодишњој ноћи и током првих дана 2024. године. Метеоролог Недељко Тодоровић је навео какво ће вријеме бити у новогодишној ноћи и првих десет дана јануара. Према Тодоровићу, не очекују се озбиљне сњежне падавине у том периоду, са топлијим епизодама најављеним од 11. до 14. децембра, док би прва прилика за снијег у нижим предјелима могла доћи између 20. и 24. децембра.

Удала се за свог очуха

Удала се за свог очуха

Потом се дотакао и периода након 24. децембра. "Дакле, процјена за ову зиму је да ће бити нешто мало хладнија него претходна. Биће више падавина, значи кише и снијега. Али у некој од тих епизода, ако кажем снежних, забијелиће се добро. Невоља у томе је што нико не може поуздано да тврди којег тог датума ће бити. Ја сам напоменуо да ће бити од 20. до 24. децембра, међутим није ни то баш сигурно. Тако да дугорочне прогнозе нису баш захвалне, мада се људи баве тиме, покушавају да их усаврше", рекао је Тодоровић.

Метеоролог је казао да ћемо сигурно уживати у тој зимској чаролији. "Када гледамо 31. децембар односно Нову годину, мања је вероватноћа да буде снега, већа је вероватноћа да буде кише. Међутим, ја бих био можда мало храбар сад тако да кажем, па да прогнозирам негде од 26. до 29. децембра опет скок температуре, значи један пик на максималне вредности до 15 степени, а онда 30. 31. и можда и 1. јануара да буде захлађење с кишом па са снегом", рекао је. 

(Курир)

Пратите нас и путем Вибера