Посљедице земљотреса

У Гацку 28, а у Билећи 2 пријаве штете након зељотреса

  • Извор: СРНА
  • 15.03.2024. 13:04

Штету од земљотреса до сада је пријавило 28 становника општине Гацко и два у Билећи, речено је у општинским организацијама Цивилне заштите.

У гатачкој Цивилној заштити Срни је речено да је мању штету на стамбеним објектима у граду и на селима до сада пријавило 28 становника те општине.

"Углавном се ради о напуклинама на зидовима и плафонима, а пријаве и даље трају", навели су из те службе.

Из билећке Цивилне заштите речено је да је пријављена штета на двије старије сеоске куће.

"Ради се о кућама у селима Врањска и Пријевор, које су биле оштећене и у ранијем земљотресу," навели у из те службе.

У Билећи је настава у школама данас настављена, након што је јуче била прекинута због серије земљотреса који су се јако осјетили у тој општини, гдје тло и данас повремено подрхтава.

У Берковићима и Љубињу није пријављена штета општинским цивилним заштитама и није било интервенција надлежних служби на терену због посљедица земљотреса, навели су у надлежним службама.

Земљотрес са епицентром у региону Никшића у Црној Гори, са магнитудом од 5,4 степени Рихтера евидентиран је јуче рано ујутру, након кога је услиједила серија земљотреса мање јачине која се током јучерашњег дана јако могла осјетити и у Херцеговини. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм