Рођене 652 бебе

У Градишци рођен Обеликс: Ово су најнеобичнија имена у 2023. години

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2024. 21:33

У 2023. години у матичну књигу рођених у Градишци уписане су 652 бебе, од којих је 308 дјеце родитеља који имају пребивалиште у Градишци, а остатак су бебе из других општина и градова које су рођене у градишкој болници.

Начелник Одјељења за општу управу у Градској управи Градишка Божана Глувић рекла је да су међу новорођеним становницима Градишке 146 дјевојчица и 162 дјечака, али да у број од 308 новорођенчади нису уврштене бебе родитеља из Градишке које су рођене у Бањалуци или другим градовима.

Додала је да је и у 2023. години било родитеља који су дјеци давали необична имена.

"То су имена Нух, Деспот и Обеликс, а најчешћа имена која су родитељи давали својој дјеци су Миа и Софија, те Лазар и Лука", навела је Глувићева.


Дјеца српских бизнисмена увелико раде у породичним фирмама

Дјеца српских бизнисмена увелико раде у породичним фирмама

Према подацима Градске управе, у Градишци је скупљено 276 бракова, 14 више у односу на годину раније, а преминуло је 576 становника.

У 2023. години било је особа које су се обраћале са захтјевима за промјену имена и презимена и то су претежно људи који живе у иностранству, али је, додаје Глувићева, највише било случајева промјене презимена код жена након развода брака или смрти супружника.

Она је додала да је поднесено око 40 захтјева за промјену личног имена или презимена, од којих су два одбијена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм