Патковача

У мају нови кров над главом за Стојиће којима је кућа изгорјела

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 12:33

Организатори хуманитарне акције за помоћ Стојићима из Патковаче код Бијељине, чија је кућа изгорјела у пожару половином јануара, очекују да ће нови кров над главом за ову породицу бити завршен у мају.

Координатор акције и велики хуманиста Васко Тодић рекао је Срни да прикупљање средстава за помоћ овој породици траје од 14. јануара и да је сав прикупљени новац пребачен на лични рачун Миленка Стојића, чији је син Омиљен, ометен у развоју, задобио теже опекотине.

"Житељи Семберије, Бијељине и околине дигли су се на ноге и слали су помоћ колико ко може, и у првом дијелу акције прикупљено је 31.997 КМ, а новац је најприје ишао на рачун Црвеног крста Бијељина, у једну занатску радњу и мени лично", рекао је Срни Тодић.

Он је истакао да ће акција бити завршена како је и планирано.


Чудо код Бијељине: У кући Стојића изгорјело све осим иконе

Чудо код Бијељине: У кући Стојића изгорјело све осим иконе

"Наш први план био је да новац скупимо за лијечење Омиљена који је у Бањалуци, био је једно вријеме у коми, а сада се ради на пресађивању коже са ногу на руке, јер је задобио теже опекотине у пожару. Он је дијете ометено у развоју и пожар је гасио својим рукама и тијелом", рекао је Тодић.

Он је навео да је првобитни циљ био да се донира 10.000 КМ, прије свега, за Омиљеново лијечење.

"Сматрам да је акција успјела. Сва документација акције је уредна и стоји на располагању донаторима и оштећеном Стојићу", рекао је Тодић.

Код Нове банке је активиран нови рачун за помоћ Миленку Стојићу 555-00000642260-46, а биће отворен и девизни рачун и накнадно објављен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: