Похађаће је 94 ученика

У Солуну отворена Српска допунска школа "Свети Сава"

  • Извор: СРНА
  • 29.01.2024. 02:05

Српска допунска школа "Свети Сава" освештана је и свечано отворена у новим просторијама при Канцеларији Манастира Хиландар у Солуну, гдје ће је похађати 94 ученика.

Школу су пресијецањем врпце свечано отворили министар без портфеља у Влади Србије задужен за дијаспору Ђорђе Милићевић и игуман Манастира Хиландар архимандрит Методије.

Откривена је табла на којој пише "Свети Манастир Хиландар са очинском љубављу дарује ову школу у славу и част Светом Сави. Игуман са својим братством у Солуну 27.1.2024.".

Свечаност поводом отварања школе у новим просторијама и прославе Савиндана организује се под покровитељством Српске православне цркве, Манастира Хиландар, Србије и Грчке.

На основу договора између Канцеларије манастира Хиландар у Солуну и Генералног конзулата Србије у Солуну, на приједлог Манастира Хиландар, од школске 2023/24. године настава на српском језику одвија се у просторијама при тој канцеларији и у ту сврху просторије су реновиране и опремљене потребним намештајем и наставним средствима.

Ученици похађају наставу на српском језику, у три учионице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)