Уписано више од 2.000 студената

У Српској почела нова академска година

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2023. 13:27

Више од 2.000 студената уписано је у прву годину првог циклуса студија и данас је за њих одржан први академски час на свих 16 факултета и једној Академији Универзитета у Бањалуци, рекао је портпарол овог универзитета Дарио Станковић.

Станковић је навео да су студенти исказали највеће интересовање за Факултет безбједносних наука, Медицински факултет, Електротехнички факултет, Академију умјетности, Факултет физичког васпитања и спорта, те Правни, Економски факултет и Архитектонско-грађевинско-геодетски факултет.

Нови лого и идентитет АТВ-а: Аутентична. Тврдоглава. Вјерна.

Нови лого и идентитет АТВ-а: Аутентична. Тврдоглава. Вјерна.

"Нешто мање интересовања ове године владало је за упис на први циклус Пољопривредног факултета, али има довољно студената за упис. Са друге стране, очекујемо повећано интересовање студената за упис на други и трећи циклус студија на овом факултету", рекао је Станковић.

Он је напоменуо да су у току пријаве за упис на други и трећи циклус студија на Универзитету у Бањалуци, односно мастер и докторске студије, које су могуће од 19. јуна до 6. октобра, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

"Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи, биће доступне најкасније до 20. октобра на интернет страницама факултета/Академије умјетности, а упис примљених кандидата обавиће се од 23. до 27. октобра", прецизирао је Станковић.

МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

МУП РС у невјерици: Иза Марковића остали супруга и син

Он је навео да је план да се на другом циклусу упише 587 студената на буџет, 306 на самофинансирање, те 72 страних и 86 ванредних студената.

Када је ријеч о трећем циклусу студија, Станковић је навео да на Универзитету у академској 2023/24. години могу бити уписана 153 студента.

"Од овог броја, 131 се уписује на самофинансирање, 21 страни студент, као и један ванредни", рекао је Станковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.