Još jedan udar na džepove građana

U Srpskoj poskupljuje registracija

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2023. 19:36

Još jedan udar na džepove građana. Poskupljuje registracija vozila. Dobra vijest je da neće ići iznad osam odsto. Razlog je inflacija. Građani kažu, uz prateće visoke cijene, pogotovo goriva, automobil postaje luksuz.

- Sve poskupljuje, tako da je izgleda za očekivati da poskupi 

- Kažem da je užas , užas, ionako imamo svu ovu skupoću, sa autima je užas. Auto nam je neophodno, nije više što je nekada bilo luksuz voziti auto.

- Znate kako, inflacija je trenutna i prisutna svugdje. Mislim da je opravdano, ali narod nema odakle da plaća 

Kao glavni razlog za poskupljenje u Udruženju osiguravajućih društava Republike Srpske navode dijelove motornih vozila, nedostatak majstora, poskupljenje njihovih usluga, ali i isplate štete, koje su prošle godine porasle za 30%. 

"Ukupna registracija će poskupiti cirka oko osam odsto, riječ je o strukturi nje iznutra, tu polise autodgovornosti poskupljuju 18% odsto, ali međutim, krajnja vrijednost nije samo polisa osiguranja, ostale stvari, od poreza za upotrebu motornih vozila , pa do doprinosa za vodoprivredu itd , određene druge stvari su ostale nepromijenjene", kaže Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske.

Ovom temom će se baviti i Vlada Srpske, kako bi iskoristili potencijal osiguravajućih društava. Najavljuju i izmjene zakona koje se tiču ove oblasti, s obzirom da postoji problem i nelegalnih popusta, koje pojedine kuće daju klijentima.

"Tako imamo danas, da kažem, neke loše politike i prakse da se polise osiguranja. Podsjetiću vas da je polisa osiguranja, ugovor o osiguranju i da garantuje isplatu štete, da se te polise osguranja izdaju da kažem i na najčešće neregistrovanim prodajnim mjestima, nekih društava za osiguranja", kaže Siniša Kurteš - "Euros" osiguranje.

Koliko najavljeno poskupljenje iznosi tačno u novcu, zavisi od polise, jer na nju utiču faktori poput starosti i snage vozila. Poskupljenje stupa na snagu za dva dana, a prosječna registracija vozila u Republici Srpskoj iznosi 400 KM.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић