Nakon problema

U Srpskoj vodostaji rijeka u blagoj stagnaciji

  • Извор: РТРС
  • 21.01.2023. 08:32

Bijeljina je najugroženija lokalna zajednica u Srpskoj gdje su na snazi vanredne mjere odbrane od poplava, ali je vodostaj rijeke Drine u stagnaciji.

Rijeka Drina na području grada Zvornika je u blagoj stagnaciji.

“U Zvorniku je bolja situacija, dosta stabilnije, a noć je protekla bet intervencija”, rekao je za RTRS  Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Rijeke Sapna i Hoča u normalnom su protoku i situacija se postepeno stabilizije, a Drina se polako povlači iz poplavljenih naselja Terminal u Karakaju i Donjem Šepku. Na području opštine Rudo vodostaj rijeke Lim je u blagom opadanju.

“U Rudom nemamo ugroženog stanovništva, sutuacija je dosta povoljnija u odnosu na jučerašnji dan”, naveo je Јovica Vidaković, zamjenik načelnika Opštinskog kriznog štaba.

I u Foči su rijeke u postepenom opadanju.

U Višegradu stanje stabilno.

Za područje Dubičke ravni, u opštini Kozarska Dubica, proglašeno je stanje redovne odbrane od poplava, nakon što vodostaj Save ima tendenciju daljeg rasta.

Sana i Una stagniraju, a ugroženih objekata nema. Na području Banjaluke situacija je stabilna. Vodostaj Vrbasa, iako je bio u porastu , polako opada. 

Тагови: