Preminulo dvoje

U Srpskoj zaraženo 30 osoba

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2022.11:15

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 128 laboratorijskih uzorka, a virus korona potvrđen je kod 30 osoba.

Radi se o 11 muškaraca i 19 žena, od kojih je 3 mlađe, 14 srednje i 13 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banja Luke, četiri iz Bijeljine, po jedna iz Bratunca, Gradiške, Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoša, Laktaša, Pala, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Stanara, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcima starije životne dobi iz Prnjavora i Banja Luke.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 118.734 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.527 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 440.539 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 91, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 42, a u ostalim bolnicama 49. Na respiratoru je šest osoba, četiri u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske i dvije u OB Doboj.

Tagovi: