U Srpsku stiže 20.000 doza ruskih vakcina

  • 28.02.2021. 08:45

Na beogradski aerodrom večeras bi trebalo da stigne 20.000 doza vakcine Sputnjik za Republiku Srpsku, koje će sutra biti dostavljene u Banjaluku.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dočekaće sutra u 11.00 časova u Banjaluci 20.000 doza vakcine.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izdalo je rješenje kojim je odobren uvoz. Rješenje je izdato na osnovu zahtjeva za uvoz, koji je podnio veletrgovac lijekova Krajina grupa iz Banjaluke.

Prema informacijama veletrgovca, očekuje se da ovaj lijek stigne na aerodrom u Beogradu, odakle će dalje biti upućen u Republiku Srpsku.

Ovih 20.000 doza ide prema planu vakcinacije za preostale zdravstvene radnike i staračke domove.

Obzirom da je jedan dio njih, oko 3.500 zdravstvenih radnika vakcinisano u Srbiji, preostali dio vakcina iz ove grupe ićiće i prema stanovništvu (osobama starijim od 75 godina, roditeljima djece sa posebnim potrebama i ljudima sa hroničnim oboljenjima).

Prilikom pravljenja redoslijeda vakcinisanja i biće korišteni podaci za vakcinaciju protiv gripa.

Republika Srpska otpočela je vakcinaciju i u narednim periodu očekuje se da u Srpsku bude dostavljene i preostale naručene količine vakcina i sprovede imunizacija i žaštita zdravlja stanovništva u Srpskoj od Kovida 19.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.