Za više od dvije KM

U Tesliću poskupljenje za poskupljenjem: Hoće li poskupiti i odvoz smeća?

  • Извор: АТВ
  • 31.10.2022. 19:35

U Tesliću poskupljenje za poskupljenjem. Nakon vode, poskupljuje i odvoz smeća. Tako će bar biti ukoliko prijedlog o saglasnosti promjene cijena usvoji skupštinska većina. A u prijedlogu, koji su odbornici već dobili, stoji da odvoz smeća za fizička lica poskupljuje za više od dvije marke.

 “То je nenormalno, čovječe. Bilo je prije dvije tri godine 3 KM, sad izašlo na osam maraka, ali ako bude opet 10, to je nenormalno.”

“Šta ja mogu tu? Ako imam platiću, ako nemam ćutaću, jel tako?”

“ Radi drugih ljudi mislim da je to previše. Mislim da je previše.” 

“Ne bunim se nikada”, kažu građani

Privatnici će račun dobijati veći za 10 odsto. A, od poskupljenja neće biti izuzete ni socijalne kategorije. Za njih je predviđeno poskupljenje od marku i po. Nove cijene, najavljuju, idu od 1. decembra. U teslićkom Komunalcu kažu poskupljenje je neophodno kako bi se održala likvidnost preduzeća. 

 “Osnovni elementi koji utiču na formiranje cijene odvoza komunalnog otpada i njenu visinu su troškovi radne snage, goriva i održavanja vozila. Cijena komunalne usluge, prema Zakonu o komunalnim djelatnostima, treba da pokrije ukupne rashode davaoca komunalnih usluga i unapređenje postojećih komunalnih objekata i uređaja”, ističe Dobrila Drinić Malić, direktor komunalnog preduzeća “Komunalac“ Teslić.

Zbog toga, dodaju, poskupljenje nije moguće izbjeći. Ovaj Prijedlog pred odbornicima će se naći već u srijedu, 2. novembra. U međuvremenu, svoje mišljenje jasno je dalo i teslićko Savjetodavno tijelo za zaštitu potrošača. Oni su odbili ovaj prijedlog, a hoće li to uraditi i odbornici skupštinske većine, građani će uskoro saznati.

Тагови: