Teslić

U toku postupak formiranja jedinstvene evidencije katastra nepokretnosti

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2022. 18:31

U Tesliću se radi na formiranju jedinstvene evidencije katastra nepokretnosti. Po okončanju tog postupka zemljišna knjiga će se staviti van snage. Trenutno je na snazi više različitih evidencija o nepokretnostima koje su zasnovane na austrougarskom premjeru još iz 1882. godine.

"Osnivanjem katastra nepokretnosti uspostavlja se ažurna, pouzdana i tačna evidencija što će omogućiti veću pravnu sigurnost za vlasnike nepokretnosti. Postupak je besplatan. U prvoj fazi se osniva katastar nepokretnosti u katastarskoj opštini Teslić 1, a kasnije i za katastarsku opštinu Teslić dva", rekao je Srđan Danilović, šef Područne jedinice Teslić. 

To je i korak bliže ka rješavanju problema kakve imaju i stanovnici izbjegličkih naselja u Đulićima. Ovo je jedna od faza na putu ka rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. To bi im, kažu, bilo i te kako značajno.  

To će biti riješeno, poručuju iz Kabineta predsjednika Vlade Srpske. Radovi koje se trenutno odvijaju na tereni su, kažu, predsuslov za rješavanje tog problema. Postupak je besplatan za građane. 

"Za ovakva naselja, kada je Đulić prije svega u pitanju, važno je zato što su decenijama neriješeni imovinsko-pravni odnosi i ovo je jedna od faza u cilju rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Znači, poslije završetka ovih poslova biće uspostavljane nedvosmislene parcele i eviedencije što predstavlja preduslov za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa odnosno problema sa kojim se ovi ljudi suočavaju decenijama", istakao je Dalibor Panić. 

Kada je riječ o Tesliću, osim gusto naseljenih područja, kao što su Đulići i Teslić grad, cilj su i rubni dijelovi opštine. Riječ je o, prije svega, mjestima na granici sa FBiH, od Vučje planine do Vitkovaca, jer, kako kažu, postoje slučajevi grubog kršenja granice, a posebno tamo gdje su šumska područja. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок