Hercegovina

U Trebinju i dalje bukti požar

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2021. 19:06

Iza vatrogasaca i mještana sela na Zubačkom platou je besana noć. Gasili su vatru koja je u više navrata zaprijetila kućama. Borba je nastavljena i danas.

Strahovalo se u svim selima sa desne strane magistralnog puta Trebinje – Herceg Novi. Najteže je bilo u selima Podkraj i Kraj.  Okolna brda i pašnjaci pretvoreni su u zgarište ali su objekti spašeni.

"Umorni, baš umorni od juče ujutru smo u neprestanoj borbi sa ovom vatrenom stihijom. Cijelu noć je borba bila da spasimo kuće, došlo nam je bilo na nekih 30 ili 40 metara blizu štala i kuća", rekao je Nedeljko Pažin, mještanin.

"Tamo iza je izgorjelo sve, ovuda još tinja, ali evo došli su vatrogasci, došla je Civilna i uspjećemo valjda da suzbijemo ovo", rekao je Zoran Danilović, mještanin.

Suzbiti vatrenu stihiju pod naletima vjetra nije lako, kažu vatrogasci. Kiša nije pala mjesecima, sve je suvo pa se plamen širi munjevitom brzinom.

"Požarna linija je Boga mi duga jedno pet kilometara. Kakva je noć bila? Noć je bila budna, vatrogasci su čitavu noć gasili i zagasivali požar po ovim brdima da se ne bi slučajno spustila kućama i da ne bi ugrozila  kuće, evo 24 sata smo na terenu", rekao je Zdravko Kašiković, komandir TVJ Trebinje.

I ovaj teren je kao i ostatak hercegovačkog krša nepristupačan pa se vatra mora čekati ili paliti kontra-vatra. Jedini spas se vidi u kiši.

Ovaj požar izbio je u selu Uvijeća, za manje od 24 časa vatra je prešla veliku površinu. I ovdje kao i u ostalim dijelovima istočne Hercegovine iza sebe je ostavila pravu katastrofu.





Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм