Turisti pristižu

U Trebinju očekuju rekordnu sezonu

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2022. 19:13

Grad Sunca, platani, okolni manastiri, najposjećenija su turistička mjesta u Trebinju. Turisti su pretežno iz regiona, a povećava se broj i onih iz inostrantva. Pred kameru ATV stale su dvije Ruskinje.

"Lijepo lijepo, dolazimo svako ljeto u Trebinje. Došli smo na pijacu i kupili smo pečurke", kaže Marija,

"Super je, baš je lijepo, baš dobra atmosfera, baš je estetično", dodaje Katarina.

Utisaka su puni i turisti iz BiH i Srbije.

"Uvijek lijepo i uvijek smo dobrodošli u Trebinje. Upravo smo stigli i zaista je prelijepo. Uživamo, Trebinje je predivno. Došli smo za vikend. Sviđa mi se ovaj trg i park, koliko ste zadržali zelenio", kažu turisti.

Tvrdoš je jedan od najposjećenijih manastira na ovom području. Kažu nam da iz godine u godinu imaju sve više gostiju koji uživaju u bogatoj istoriji ove bogomolje ali i najkvalitetnijim vinima.

"Ljudi dolaze, prvo i osnovno, radi sebe i Boga, a ne radi vina ali to je uz put ekonomija manastira, to posluži da bi se manastir gradio i obnavljao i drugim ljudima pomagao", kaže sabrat manastira Tvrdoš, Porfirije.

Turističkim brojkama za pola godine zadovoljna je i direktorka lokalne turističke organizacije. 70.000 noćenja nije malo kaže Mirjana Putica. Priznaje da jun nije bio najbolji ali vjeruje u avgust jer će baš tada Trebinje biti epicentar kulturnih i zabavnih zbivanja.

"Biće rekordna sezona, imamo mnogo manifestacija, kulturno-zabavnih sadržaja. Imamo velike koncerte regionalnih zvijezda poput Cece Ražnatović, Ace Perojvića, Zdravka Čolića, Željka Samardžića, Harisa Džinovića tako da ovom prilikom želim da pozovem sve da dođu u Trebinje jer im Trebinje može ponuditi dosta toga", ističe Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Turistički kompleks „Grad Sunca“ čini 50% turističkog prometa Trebinja. Ne manjka hotela i motela koji uopšte ne prijavljuju goste, tzv stan na dan je posebna priča, ta oblas je skoro pa neuređena. Nadležni upozoravaju, apeluju i obećavaju da će se i to dovesti u red.  


Тагови: