Pokretanje biznisa

U Zvorniku potpisan 141 ugovor za zaposlenje 235 radnika

  • Извор: АТВ
  • 23.05.2022. 19:32

Za Dejana Krstića iz Zvornika, pokretanje fotografske radnje bio je način da dobije posao ali i da zaposli nekoga. 5 000 KM dobijenih u projektu samozapošljavanja i zapošljavanja Zavoda za zapošljavenje RS iskoristiće za tekuće poslovanje i nabavku nove opreme.

"Mogu da kažem da je jako korisna i dobra stvar pogotovo nama koji tek počinjemo ovaj biznis. Dosta će nam pomoći da uložimo u opremu, da uložimo u plate. Ugovor se potpisuje na godinu dana, znači radnja mora biti registrovana od 1 .marta 2022. do 1. marta 2023. da redovno uplaćujemo doprinose i plate radnicima", kaže Dejan Krstić, fotograf.

141 poslodavac u Zvorniku potpisao je ugovor za 235 radnika. Ovo je jedan od gradova koji uzima značajno učešće u ovim projektima, kaže to direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

"Nemoguće je riješiti pitanje nezaposlenosti bez saradnje svih nivoa vlasti u RS. Evo danas smo formalno kao što sam rekao potpisao ugovore. Sada je na poslodavcima da nađu kvalitetnu radnu snagu. Zavod za zapošljavanje i filijala ZV im stoji na raspolaganju. Takođe demobilisani borci koji su i koji će potpisati ugovore ostaje na njima da uspiju na svojim biznisima", ističe Miroslav Vujičić, direktor Zavoda za zapošljavanje Srpske.

"Preko milion i 100 hiljada KM, implementiraće se povodom javnog konkursa u naš grad u nekoliko projekata samozapošljavanja. Pomoć privrednicima u zapošljavanju, odnosno podrška onima koji primajumlade ljude da ostvare prvo svoje zaposlenje", izjavio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Zavod za zapošljavanje je u Zvorniku kroz ove projekte u protekle 4 godine zaposlo preko 1.000 lica. Ovo je način na koji pomažu smanjenju broja nezaposlenih na birou, kao i prilika da se načini prvi korak ka samostalnom biznisu, kažu u Zavodu.



Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм