Projekat "Dositej" u Gradišci

Učionice opremljene laptop računarima

  • 12.09.2018. 19:19

Treća faza projekta “Dositej” stigla je i u Gradišku. Šest učionica Osnovne škole “Vasa Čubrilović” u ovoj opštini biće opremljene laptop računarima, a sve u cilju boljih uslova rada na časovikma informatike. 

"Škola “Vasa Čubrilović” je 2014. godine trebala biti u tom projektu, međutim zbog rekonstrukcije i sanacije projekta u tom periodu odloženo je tada. Evo sada smo mi došli na red, kao najveća škola u tom projektu, odnosno najbrojnija škola," kaže Vladimir Stanišević, direktor Osnovne škole "Vasa Čubrilović". 

"U ovih 62 škole, kada se instalira oprema, biće u svih 187 škola instalirana tehnologija i biće uz fazu tri zamijenjene i baterije na oko hiljadu učeničkih računara iz prethodnih faza," rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Učenici će u svijet informatike ulaziti kroz spoznaju da računari nisu samo za igranje igrica, kažu u kompaniji koja sprovodi projekat. 

"Učenici će putem ovog projekta i nastavnici koji budu obučeni da izvršavaju nastavu moći što više da primjenjuju vještine 21. vijeka. Da se što više fokusiraju na razmišljanje učenika gdje nastavnik više nije centralna tačka u jednoj učionici nego su to učenici, odnosno učenici sami trebaju donositi zaključke na osnovu zadatih tema i određenih zadataka koje dobiju," kaže Aleksandar Crnovčić, menadžer sektora za edukaciju kompanije "Lanako".

Vlada Republike Srpske je 2012. godine započela prvu fazu programa “Dositej”, čija je glavna tema utemeljenje novog, modernog i efikasnog sistema obrazovanja. Druga faza je započela 2014. godine i obuhvatila je 60 škola u Srpskoj. Posljednja faza počela je prošlog mjeseca. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.