Potvrdio direktor Vlado Đajić

UKC poslao poziv za zaposlenje najboljoj studentkinji

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 12:40

Direktor UKC-a Vlado Đajić saopštio je danas da je najbolji student generacije Medicinskog fakulteta Duška Regoda dobila poziv za zaposlenje u UKC-u u jednoj od sedam klinika koju ona bude htjela.

Govoreći o Duški Regoti, studentu generacije Medicinskog fakulteta u Banjaluci koja je prošlog septembra završila studije sa prosjekom 9,8, a o kojoj su mediji pisali da još čeka posao na UKC-u Srpske, Đajić je rekao da je ona juče dobila ponudu da izabere jednu od sedam klinika za specijalizaciju, na kojima postoji potreba za ljekarima.

"Ona je dobila odgovor i može da bira. Ja sam uveo praksu primanja najboljeg studenta. Radujemo se njenom dolasku. Mi smo najbolji i primamo najbolje. Već smo juče u konsultacijama sa načelnicima klinika i kolegijuma, ona je dobila ponudu da se zaposli na UKC-u na jednoj od sedam klinika na kojima postoji potreba za ljekarima. Čekamo je sa zadovoljstvom", rekao je Đajić.

On ističe da se sve radi u dogovoru sa načelnicima klinika i da u ovom trenutku UKC ima 44 ljekara na kardiologiji i nema potrebe za novima, a Regoda je upravo htjela da se bavi kardiologijom.

"Naročito kada znamo da u narednih sedam do osam godina niko od kardiologa neće otići u penziju. A sa drugih klinika će u narednih pet godina u penziju otići 112 ljekara. U ovom trenutku treba da gledamo prioritet UKC-a. UKC se ne može prilagoditi Vladi Đajiću ni ministru Šeraniću, nego ptorebama građana i stanovnika", rekao je Đajić.

On poručuje da nije smak svijeta da krene na jednu od tih klinika, pa da se poslije vidi ima li neka druga klinika potrebu za kardiologom.

"Mislim da je korektno od nas da smo pružili mogućnost da od sedam klinika bira koju želi. U ovom trenutku nemamo potrebu za kardiologom. Svi ovi mladi ljudi su primljeni uz dogovor sa načelnicima klinikama", kaže.

Specijalizant Klinike za dječije bolesti u UKC-u Srpske Angelina Vulin zahvalila je rukovodstvu ove zdravstvene ustanove što je dobila priliku da pokaže svoj potencijal, ali i da se edukuje i usavršava od starijih kolega.

"Medicinske nauke nije lako izučavati i kada završite Medicinski fakultet nađete se pred velikim izazovom - šta dalje. Srećna sam što sam dobila priliku da se zaposlim na našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi i da ostanem u svojoj zemlji", rekla je Vulinova.