Операција

УКЦ Српске и Србије наставили успјешну сарадњу

  • Извор: АТВ
  • 25.12.2023. 10:28

Хируршки тимови УКЦ Републике Српске и УКЦ Србије наставили су успјешну сарадњу и у Бањалуци извели лапароскопску операцију тумора желуца.

Како је саопштио УКЦ Српске операцију је извео хируршки тим Клинике за општу и абдоминалну хирургију на челу са прим. др Велимиром Шкрбићем заједно са еминентним стручњаком доц. др Огњаном Скробићем из Клинике за дигестивну хирургију - I хируршке клинике УКЦ Србије.

"Ријеч је о савременој минимално инвазивној методи чија се предност огледа у бржем опоравку пацијента као и краћој хоспитализацији", саопштио је УКЦ Српске.

Сам концепт минимално инвазивне хирургије је савремени тренд у хирургији који обезбјеђује бржи опоравак и зарастање рана код пацијената, док самим хирурзима омогућава пуно прецизнији и комфорнији приступ органима. 

”Овакав вид извођења хируршких захвата је најсавременији начин збрињавања ових патологија. Сарадња ће се наставити у смјеру лапароскопске хирургије једњака, а значајно је нагласити да је комуникација између стручњака ове двије установе на свакодневном нивоу. Циљ радне посјете је јачање досадашњих сарадњи, планирање будућих пројеката и пружања што боље здравствене заштите пацијентима. Захваљујући залагању генералног директора проф. др Владе Ђајића улажу се максимални напори у едукацију особља, унапређење услуга како бисмо ојачали наш здравствени систем”, наводе у УКЦ Српске.

Наглашавају да је доц. др Огњану Скробићу, као рођеном Бањалучанину, посебна част да сарађује са колегама из УКЦ Републике Српске.

Заједнички су већ радили минимално инвазивне операције хијаталних хернија, али су мотивисани да напредују, крену путем прогреса, уче, размјењују знања и вјештине како би сви заједно могли пружити најбољу здравствену услугу пацијентима. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.