Бањалука

УКЦ Српске: Одржан Семинар "Правилно управљање медицинским отпадом"

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 11:52

У организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Фонда за заштиту животне средине Републике Српске и Универзитетског клиничког центра Републике Српске данас је у Бањалуци одржан једнодневни Семинар под називом "Правилно управљање медицинским отпадом".

Више од 150 учесника семинара из здравствених установа широм Републике Српске је слушало теме у вези збрињавања медицинског отпада.

Предавачи су били: Жељко Алексић, републички координатор за управљање медицинским отпадом у Републици Српској, Свјетлана Радусин, стручни савјетник за заштиту животне средине при Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Џејна Миланковић- Рамадани, начелник Одјељења за хемикалије и биоциде у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске и Драган Николић, републички еколошки инспектор.

Кроз обрађене теме истакнут је значај правилног управљања и збрињавања медицинског отпада, правни оквир утицаја на животну средину и управљање медицинским отпадом те управљање хемикалијама у здравственом сектору. 

"Такође учесници семинара су слушали и дискутовали о управљању отпадом у вријеме пандемије и инспекцијским надзором управљања медицинским отпадом. За правилно управљање медицинским отпадом је значајна подршка руководства установа и морам да нагласим да имамо разумијевање и подршку проф.др Владе Ђајића", рекао је Жељко Алексић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.